Het manifest van Melissa Kampers – 31 oktober 2021

31 oktober 2021

Beste dagboek, ben je wel een dagboek? Het begint meer op een soort manifest te lijken waar mijn filosofische gedachten over deze tijd de overhand nemen. Ik kan wel schrijven over de gewone zaken in mijn leven maar mijn leven is niet gewoon meer en de dagelijkse dingen lijken nu zo onbelangrijk geworden.

We leven in een krankzinnige chaotische tijd waarin mijn leven niet alleen meer om mezelf draait maar om de gehele mensheid. Ik voel me geroepen om een belangrijke rol te vervullen in deze tijd. Ik voel me meer dan ooit verbonden met anderen in een gezamenlijke strijd tegen tirannie. Ik zie het leed, de verwarring en de angst in de ogen van mensen en het doet mij pijn. Ik wil niet in zo’n wereld leven waar we niet vrij en gelukkig kunnen zijn en dus moet ik daar binnen mijn mogelijkheden iets aan doen.

“Learning as I go”

Wij moeten voor ons eigen tuintje zorgen met liefde en passie. De tijd van elke avond popcorn en Netflix is voorbij. Natuurlijk is er nog steeds tijd voor ontspanning maar er bestaat nu een hoger doel en ik kan daar niet langer meer voor wegkijken. 

Enthousiasme voor liefde en vrijheid is het beste antwoord op tirannie. Enthousiasme komt van entheos, van God vervuld. We hebben in ons een oneindig vat van potentie zitten waar wij uit kunnen putten. Zodra wij leren handelen vanuit liefde dan gaat het leven weer kloppen. Het is niet voor niets dat de dingen waar we enthousiast over zijn ons vlinders in de buik bezorgen en ons betekenis en vervulling geven en er is een reden waarom haat en angst zo slecht voelen. Zodra wij ons gevoel volgen dan weten wij heel goed wanneer we het goede pad volgen en wanneer we teveel van dat pad afdwalen.

In het boek De vier inzichten deelt Don Miguel Ruiz ons de wijsheid van de Tolteken. Vier regels om een gelukkig mens en vrij mens te zijn. 

Wees onberispelijk in je woorden.

Vat niets persoonlijk op.

Ga niet uit van veronderstellingen.

Doe altijd je best.

Wat bij mij het meest resoneert is de eerste regel. Wees onberispelijk in je woorden maar ook in je gedachten want je gedachten vormen je realiteit. Voor mij is integriteit en moraliteit de belangrijkste fundamenten van een goed mens zijn met liefde in het centrum van alles. Dit is voor mij een ontwikkeling en een ontdekkingsreis en ik zie het ook bij anderen die nu opstaan en de moed vinden om voor vrijheid te strijden. We leren terwijl we ermee bezig zijn. We mogen niet stilstaan in onze ontwikkeling want we moeten stuk voor stuk leiders worden in het leven. Iedereen heeft dat in zich zitten en het is een absoluut vereiste om het verschil te maken en een verschil moeten wij maken als vrijheid en vervulling ons lief is.

Pin It on Pinterest