Wat je aandacht geeft groeit zeggen sommige mensen en vervolgens doen ze alsof het ontkennen van de wereld om je heen de oplossing zal zijn

Dat is het niet. Ik snap dat het allemaal heel veelbelovend klinkt. Law of Attraction, The Secret en zelfs mensen als Neville Goddard wiens boeken en lezingen ik graag lees en beluister.

Er zijn maar weinig mensen die werkelijk bevatten hoe zoiets werkt en genoeg mensen die zichzelf verrijken met fantastische beloftes, coachings en boeken. Ik zie heel weinig mensen die succesvol zijn omdat ze de clue missen en de clue krijg je pas wanneer je zover bent om het te zien.

Ik heb ook in de bubbel van zelf-improvement geleefd en ik heb absoluut waar ontzettend veel geleerd van boeken zoals Think and Grow Rich en Psycho Cybernetics en geniet van de energie van mensen zoals Tony Robbins maar voor velen is het een vorm van religie geworden en dan neem je wat mij betreft de verkeerde afslag.

Het is niet je aandacht of focus alleen maar veel meer je verlangen en passie dat dingen meer kracht geeft. Je mag dromen van een betere wereld maar dat neemt niet weg dat de huidige corona waanzin bestaat. Het is juist door actief deel te nemen, je passie en stem te laten horen en het onrecht aan het licht te brengen dat verandering teweeg gebracht wordt.

Alles heeft zijn plek. Mediteren, met je gitaartje op het Malieveld staan zingen of in mijn geval mijn ziel en zaligheid te steken in mijn geschreven teksten terwijl het niet eens mijn vakgebied of beroep is. Doe wat je passie is en waar je naartoe getrokken wordt maar ontken niet de waanzin om je heen. Ontkennen is niet voldoende. Je neemt jezelf in de maling want je bent nog mijlenver van de overtuiging die daarvoor nodig is. Het is makkelijker om gewoon dingen te gaan doen die het verschil kunnen maken.

Verplaats jezelf liever naar een betere wereld door actieve deelname. Vraag jezelf af wat jij kan betekenen voor de wereld. Waar ligt je kracht en wat geeft je die vlinders in je buik en doe het dan. Gewoon doen. Meer is het niet.

De wereld verandert niet alleen omdat jij het wenst of voorsteld. Dat alleen is zelden voldoende. De wereld verandert door dat te doen waar je bang voor bent. Door je mouwen op te stropen en te vertrouwen op je eigen zelfstandige kracht en door het kwaad recht in de ogen te kijken en dan te glimlachen in oneindige liefde.

En zo bewegen wij een wereld. Zo, stukje bij beetje komen wij als mensheid en als individu dichterbij steeds meer toenemende schoonheid en vrijheid.

Pin It on Pinterest