Alles is liefde

Even voor de duidelijkheid. Als ik corona krijg (waarschijnlijk heb ik het vorig jaar al een keer opgelopen) en ik word er ziek van dan heb ik vertrouwen in mijn immuunsysteem. Een wonderbaarlijk fenomeen. Mocht ik toch sterven dan was het mijn tijd. Dat is het leven.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het gaat om de tijd tussen die twee onvermijdelijke momenten en hoe je die besteed dat het leven heet en daar moet je het mee doen. Doe er dus iets fijns en leuks mee. Toch? Zo zie ik het. Maak er een feestje van!

Ik ben eerder ziek geweest van een virus. De ziekte van Pfeiffer veroorzaakt door het epstein-barrvirus. Ik ben heel erg ziek geweest. Een lever en keelontsteking. Ik verloor 14 kilo in twee weken tijd en had ruim een half jaar nodig om te herstellen en heb zeker 10 jaar gevochten tegen chronische vermoeidheid en pas de laatste paar jaren voel ik me weer iets beter maar nooit meer de oude. Ik heb dat geaccepteerd en heb zoveel om voor te leven. Ik heb geen tijd om mij ellendig te blijven voelen. Geen tijd voor angst.

Zo gaat dat. Je leeft dus je kan ziek worden. Toch heeft mijn lichaam meerdere malen mijn leven gered en zo kan ik met een gerust hart de deur uit zonder constant te moeten leven in angst.

Corona is geen ebola. Dat mensen op straat zouden doodvallen was een spookverhaal. Angst propaganda. Uw angst is irrationeel en kunstmatig beïnvloed door anderen. U heeft zich laten meeslepen door de gekte. Uw gedachten zijn niet die van u maar met lepels vol gevoed. U blijft die onzin maar slikken maar eens zal je erin stikken. Genoeg is genoeg. Spreek uw eigen stem. Denk uw eigen gedachten.

Een kenmerk van beschaving is de vaardigheid om je te verlossen van gekte en met gratie en wijsheid te leren gedragen. Humor is ook zo’n eigenschap die veel mensen uit het oog verloren zijn. De afgelopen twee jaar hebben wij collectief als mensheid een devolutie doorgemaakt. Grote stappen terug in onze ontwikkeling. Verder dan ooit verwijderd van wat een beschaving genoemd mag worden.

Het is alleen door liefde en wijsheid dat vrijheid kan toenemen en toenemende vrijheid zal leiden tot nog meer liefde en wijsheid. Door de schoonheid van het leven te erkennen en met een bepaalde elegantie het leven te leiden worden wij een volwaardig lid van de beschaving.

Alleen in vruchtbare grond kan iets moois groeien en bloeien. Vraag jezelf af of onze samenleving momenteel deze vruchtbaarheid uitstraalt met al die angst, haat en apartheid. Vraag je af of de mishandeling die wij moeten ondergaan door onze eigen overheden vruchtbare grond is voor schoonheid in ons leven.

Als het antwoord geen volmondig JA is dan weet je dat het foute boel is. Dan weet je dat het anders moet. Dat het beter moet en als je dat weet dan moet je er wat aan doen!

“Door de geschiedenis heen is het de passiviteit geweest van degenen die hadden kunnen handelen; de onverschilligheid van hen die beter hadden moeten weten; de stilte van de stem van gerechtigheid toen die er het meest toe deed; dat het mogelijk heeft gemaakt voor het kwaad om te zegevieren.”

Haile Selassie

En weet je wat? Mensen denken te moeilijk over het leven terwijl het heel simpel is.

Elkaar liefde geven. That’s it. Gewoon aardig zijn en elkaar helpen. Meer hebben we niet nodig.

We hebben geen overheid nodig of computers en mobiele telefoons. Alleen elkaar en het fatsoen om elkaar de ruimte te geven om mens te kunnen zijn.

Meer is het niet!

Pin It on Pinterest