Vreedzame strijd

Waarom ik denk dat vreedzaam strijden voor liefde en vrijheid de weg vrij maakt voor een betere wereld.

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.” Albert Einstein.

En ik denk dat Albert Einstein gelijk had en niet eens omdat hij een grote denker was maar vooral iemand was met gezond verstand en met gezond verstand kom je heel erg ver.

Als je boos bent, is het dan aannemelijk wanneer je in de spiegel kijkt dat jouw reflectie naar je lacht? Het zou waanzin betekenen als dat je verwachting is. Het kan me niet schelen hoe positief je bent. Nee, jouw reflectie kan pas lachen en stralen wanneer jij eerst lacht en straalt. Pas als jij leeft en voelt vanuit de verandering zal deze pas zichtbaar worden in de wereld om je heen. De wereld geeft namelijk altijs terug wat jij erin stopt ook als dat niet meteen overduidelijk is. Het is onvermijdelijk. Albert bewees dit al met zijn relativiteitstheorie.

Nu maak ik het sprongetje naar vandaag de dag. Een liefdeloos regime en een Politiekorps dat het verdiend. Net zo uitgehold en liefdeloos. Zal er iets veranderen wanneer wij hen de spiegel voorhouden met dezelfde liefdeloosheid? Zij zullen alleen zichzelf zien. Echter, als wij de liefde en vrijheid uitstralen dan zullen zij zichzelf niet meer herkennen. Het contrast zal steeds groter worden en hun kwetsbaarheid zal blootgelegd worden.

Ik ben er na 41 jaar van overtuigd dat de wereld is ontstaan uit liefde. Net zoals de liefde van onze ouders ons op aarde heeft gebracht. Voor de meeste van ons hoop ik dan. Als er geen liefde was geweest dan hadden wij niet eens meer geleefd. Liefde is de kracht van creatie maar ook de kracht van het overleven en overkomen.

Als je de energie neemt van lekker hersenloze wappies meppen. Ze zijn een virus dat uitgeroeid moet worden. Je moet ze harder slaan want zij verdienen het.

En je zet deze tegenover de energie van

Laten wij met elkaar verbinden. In liefde en vrijheid leven. Laten wij elkaar respecteren en helpen. Laten wij de mensenrechten eerbiedigen.

Dan zie je hoe krachtig liefde werkelijk is. De energie van haat is enorm kwetsbaar. Het is een angstige en onzekere energie. Een destructieve energie. Het is werkelijk zielig te noemen als je in deze energie leeft. Kleurloos en betekenisloos is je leven dan en voor eeuwig zonde. Een gemiste kans. Een leven onbenut.

De energie van liefde is een testament van de grootheid van de mens en de energie van haat is alles waarvoor wij ons schamen.

Daarom geloof ik dat liefdevol strijden de weg is. Confronteer de boze en angstige mensen met een verblindend licht dat rechtstreeks uit ons komt. Laten wij de grootheid van de mensheid voorwaarts dragen met bescheidenheid maar oneindig doorzettingsvermogen. Niet door vast te klampen aan onze haat en verdriet maar door het los te laten en laten wij hen met open armen ontvangen die in ons licht stappen om bij te dragen aan een nog sterker licht in de duisternis van de ruimte zodat zij aan de andere kant van het Universum kunnen zien en zeggen, dat is nou een hemel op Aarde.

Pin It on Pinterest