De zalige onwetendheid

Er zijn helaas nog teveel mensen die bewust of onbewust onwetend zijn over de belangrijkste zaken die spelen in de wereld. Zaken die een levensveranderende impact zullen hebben op ons allemaal.

Zaken waar je iets aan zou moeten doen. Dingen waarbij je eigenlijk gewoon je verantwoordelijkheid moet nemen. Dingen zoals je gezin en je dierbaren beschermen tegen kwade krachten in de wereld en een actieve bijdrage leveren aan het achterlaten van een betere wereld dan waar je zelf in geboren bent.

Misschien hebben de onwetenden nog geen last of zorg. Geen vuiltje aan de lucht. Ze omarmen hun zalige onwetendheid en kiezen er misschien zelfs heel bewust voor om dit pad te bewandelen.

Of misschien zijn ze misleid door de oneindig herkauwde uitspraken zoals: waar je aandacht aan geeft groeit. Hier hebben de mensen de klok horen luiden maar weten ze niet waar de klepel hangt. De spreuk op een tegeltje is wellicht niet altijd de beste raadgever.

Het fenomeen werkt namelijk beide kanten op. Als je geen aandacht geeft aan wat jouw aandacht, verantwoordelijkheid en bemoeienis vereist dan groeit alleen het scala aan gevolgen dat jouw ontkennen en negeren tot gevolg heeft.

Voor deze mensen zal het uur van de waarheid ook aanbreken. Het moment van toeschouwen hoe de mensen waar je zelf het meest om geeft kapotgemaakt worden door een systeem dat kan blijven bestaan dankzij jouw onwetendheid.

Ik vraag me dan serieus af, is onwetendheid dan nog steeds zo zalig?

Pin It on Pinterest