Let’s Build Back Better

Build Back Better. Wederopbouw naar beter.

De wederopbouw van een huis betekent de sloop van het oude huis inclusief de fundering. Zo ook wordt onze samenleving gesloopt inclusief de democratische en grondrechtelijke fundering.

De sloopkogels zijn de corona maatregelen en spoedwetten. Wat kapot moet is alles wat wij en onze voorouders hebben opgebouwd.

Wat verstaan zij onder beter? Een samenleving dat bestand is tegen elk risico zoals virussen en climate change maar ook jij als mens bent een risico. De enige manier om risico’s te beperken is door vrijheden te beperken en dat te reguleren door eindeloze wetten om vervolgens totale controle uit te oefenen om de uitvoer van deze wetten succesvol te handhaven.

Als je op de websites kijkt van het World Economic Forum en de vele betrokken partijen dan wordt er een utopie geschetst. Een groene wereld van inclusiviteit waar honger en armoede tot het verleden behoren. Iedereen heeft een inkomen en iedereen heeft te eten. Zodra je echter per punt verder kijkt dan je neus lang is en je niet laat imponeren door eindeloze dure en technische woorden dan is dit niets anders dan hetzelfde marxistische verhaal in een modern jasje. Dezelfde visie die voor de genocide van miljoenen mensen heeft gezorgd. Het begint namelijk altijd met een belofte en het eindigt altijd in absolute macht en totale onderdrukking.

De Better van BBB is een leven zonder vrijheid en zonder risico’s terwijl wij het meeste en het beste bereiken wanneer wij risico’s nemen. De Sustainable Development Goals worden de nieuwe fundering. Niet de democratie of onze mensenrechten. In tegenstelling tot de iconen en logo’s van deze SDG’s zal deze toekomst kleurloos zijn en onze levens vrij van betekenis. Er zal geen streven meer zijn. Kunstmatige intelligentie zal het beter weten met zijn oneindige modellen, voorspellingen en kleurcodes en wij zullen volledig moeten gehoorzamen.

Creativiteit zal niet langer in het plaatje passen en jouw prachtige dromen zullen te gevaarlijk zijn voor dit nieuwe systeem. Jij bent een gevaar wiens angel eruit getrokken moet worden. Daarna zal je klein gehouden worden want te groot worden is een risico. Je wordt straks niet gevaccineerd tegen virussen maar tegen de menselijke droom. Je passie en liefde voor vrijheid zal straks met medicijnen worden onderdrukt en of jij braaf je gehoorzaamheidspilletjes neemt zal aan de hand van je Groene paspoort gecontroleerd worden. Een app op je telefoon die jouw lichaam en geest 24/7 monitort. De beginselen voor zo’n dystopische toekomst zitten in het Build Back Better plan verweven.

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik hoef zo’n toekomst niet. Dat is in mijn ogen geen verbetering. Ons wordt ook niets gevraagd. Zij denken voor ons te gaan bepalen wat beter is. Daar zal geen democratisch proces aan te pas komen.

Daarom is het essentieel dat wij nu van ons laten horen. Dat wij als volk zelf leren besturen. Dat wij onze verantwoordelijkheid nemen. Stop met ze macht te geven over ons leven en onze toekomst en laten wij elkaar helpen met leren in onze eigen kracht te gaan staan. Leren is hierbij een groot woord want in je kracht staan kan zo simpel zijn als het loslaten van angst. Wij kunnen namelijk wel degelijk het verschil maken en de koers wijzigen. Het is tijd dat jij hiervan overtuigd wordt en niet langer in de slachtofferrol verblijft.

Trek je jas aan verlaat dat verblijf. Ga naar buiten met het heft in eigen handen. Toon je liefde en passie voor het leven en bepaal zelf wat beter is en dan komen wij er samen uit door samen te werken met onze mensenrechten en vrijheden intact.

Pin It on Pinterest