Op 5 mei herdachten wij 75 jaar vrijheid

We leven in een tijd waar kortgeleden vrijheid als vanzelfsprekend werd gezien, zelfs al wisten wij eigenlijk nooit echt wat vrijheid was.

Je was vrij om te ademen

Je was vrij om je mening te verkondigen

Je was vrij om te demonstreren tegen overheidsmaatregelen

Je was vrij om te knuffelen en elkaar een hand te geven

Je was vrij om samen te komen in grote groepen

Je was vrij om je verjaardag te houden met veel visite

Je was vrij om feest te vieren, festivals te bezoeken

Je was vrij om in de avond nog de deur uit te kunnen

Je was vrij om uit eten te gaan

Je was vrij om zonder afspraak te winkelen

Je was vrij om zelf te bepalen over je gezondheid

Je was vrij om niet te bewijzen dat je gevaccineerd of getest bent

Je was vrij om te ondernemen

Je was vrij om naar school te gaan

Je was vrij om naar de kerk te gaan

Je was vrij om kritisch te zijn

Je was vrij om zelfstandig en anders te zijn

De politie kwam om u te helpen in nood en de rechtspraak beschermde u tegen onrecht…..of toch niet? Nu zeker niet meer. Nu moet u rennen als u politie ziet want onder invloed van coke en of speed slaan zij graag uw hersenen in en van rechtspraak is geen sprake meer. Zij volgen de lijn van de overheid, trias politica – rest in peace.

We namen vrijheid als vanzelfsprekend maar bent u nog vrij? Voelt u zich vrij? Wellicht merkt u er zelf weinig van door lifestyle maar hoe zit het dan met de anderen? Hoe zit het met uw kinderen? Voelen zij zich nog vrij? Gaat het goed met ze? Hoe gaat het trouwens op werk? Wordt er gesproken over maatregelen en vaccineren? Zet uw baas u onder druk om zich te laten testen of vaccineren?

Hoe staat het er nu werkelijk voor met onze vrijheid? Sta er eens heel goed bij stil en kijk dan niet alleen naar uw eigen leven maar dat van uw medemensen. Hoe gaat het met die ondernemers die geen inkomsten meer hebben of de ernstig zieke mensen wiens operaties zijn uitgesteld? Zijn er mensen in uw omgeving die de laatste tijd depressief zijn, down of anders doen? Gaat het nog wel goed met hun gevoel van vrijheid of is dat gevoel soms weg?

Het is heel belangrijk dat wij met elkaar de dialoog aangaan en de balans opmaken. Het is namelijk tijd om de tij te keren voordat wij in een stroming terecht komen waar velen in zullen verdrinken. Wij, met onze morele kompas kunnen de juiste richting aanwijzen en een betere koers varen maar we zullen het samen moeten doen. Verwacht geen antwoorden uit de leugenachtige en corruptie overheid. Verwacht geen bescherming van politie of medisch advies van mannen en vrouwen in witte pakken die elke week op televisie te zien zijn. Verwacht geen kritisch geluid van de media.

Het zal onze collectieve energie, passie en wilskracht zijn die de fundering zullen vormen voor een toekomst in echte vrijheid. Niet de schijn die ons is voorgehouden. De houdbaarheidsdatum van deze schijnvertoning is namelijk ruim verstreken.

Pin It on Pinterest