Je ziet het pas als je het begrijpt

De vraag wordt regelmatig gesteld. Hoe kan het nu zo zijn dat mensen niet zien wat er speelt en zo trouw vastklampen en gehoorzamen aan de maatregelen zonder enige vorm van zelfstandige en unieke eigen gedachten? Het is het nagalmen van de ander dat je in bulk om je heen ziet. Keer op keer dezelfde gedachten en opvattingen. Dag in en dag uit.

Ik heb daar wel een idee over. Ik ben geen psycholoog maar wellicht een filosoof. Wij wenden ons voor nu dus even tot de psychologie.

De massa hypnose / hysterica bestaat en er zijn genoeg testen gedaan om te zien hoe mensen blind gehoorzamen zodra er sprake is van een autoriteitsfiguur. Ik moet meteen denken aan het experiment waarbij een arts mensen de opdracht geeft om iemand stroomshocks te geven totdat iemand zogenaamd overlijd aan de gevolgen.

Zoek maar eens op, Milgram experiment.

https://www.youtube.com/watch?v=mOUEC5YXV8U

Mensen in witte jassen triggeren dus bij veel mensen een gehoorzaamheidsresponse omdat ook artsen vaak als autoriteit worden gezien. De dokter zal het beter weten. De dokter zal toch mijn gezondheid op de eerste plaats zetten en dus is het dan een heel smerig spelletje als niet democratisch gekozen artsen en virologen uit OMT en RIVM teams die achter gesloten deuren overleggen naar voren geschoven worden om een angstig verhaaltje over een killer virus te vertellen om zo mensen in die angst-trance te krijgen.

Je ziet het pas als je het begrijpt.

Het is trouwens frapant (of juist niet) dat een aantal ministers vroeger voor de klas hebben gestaan want zo spreken zij namelijk ook het volk aan. Als een leraar die de klas opdrachten geeft en ons op de vingers tikt als wij niet luisteren. Het kind in ons verdwijnt nooit als mede de mate van hersenspoeling die wij vroeger op school hebben doorgemaakt.

” Knoop je jas dicht doe een das om, was eerst je handen

Kam je haren recht je schouders, denk aan je tanden

Blijf niet hangen recht naar huis toe, spreek met twee woorden

Stel je netjes voor eet zoals het hoort en zeg u “

Gehoorzamen is de rode draad in onze samenleving maar moeten wij blind gehoorzamen? Het antwoord weet je al. Dat is neen. Je moet zelfstandig na blijven denken en blijven ontwikkelen want een stilstand in ontwikkeling is een achteruitgang in leven.

Zodra je begrijpt dat wij als mensen vatbaar zijn voor suggestie en dat we onszelf moeten trainen om vanuit eerste principes te denken en niet om blind te volgen dan ontstaat er een mate van weerbaarheid tegen dit soort suggestie. Dit geeft je een voorsprong.

Het is mij ook opgevallen dat mensen die deze massa hysterie snel zien voor wat het is vaak zeer autonoom ingesteld zijn. Als je gewend bent dat alles voor je bepaald wordt dan is het makkelijk om je te laten beïnvloeden maar zodra je eigen creatieve en unieke gedachten hebt dan is dat stukken lastiger. Als ik dan een blik werp op mijn vriendenlijst dan zie ik ook veel mensen die actief zijn in de psychologie, coaching, zelfontwikkeling en spiritualiteit.

Ik heb een passie voor zelfontwikkeling. Ik was namelijk al heel vroeg op zoek naar antwoorden over mezelf en het leven. In mijn persoonlijke geval werd dat extra gestimuleerd door het geboren zijn in een “verkeerd” lichaam en daar vanaf mijn 5de levensjaar mee in de knoop te zitten. Uiteindelijk heb ik 8 jaar geleden besloten om de transitie in te gaan en geslachtsveranderende operatie door te maken maar dat was niet zomaar een beslissing. Het was de cumulatieve uitkomst van ruim 25 jaar nadenken over het leven. Ik had toen al tientallen boeken gelezen over een scala van onderwerpen, van stoïcisme tot Law of Attraction en gebruik gemaakt van psychoactieve middelen zoals Ayahuasca om tot de kern te komen van realiteit en het gevoel van de zelf. Wellicht heb ik nu nog meer vragen dan antwoorden en de kern lijkt meer een ui van nog meer lagen dan je ooit kan pellen maar de noodzaak om overal maar een antwoord op te moeten hebben is wel verdwenen. Het is nu een charme geworden van het leven om niet alles te kunnen weten. Het geeft je rust en balans zodat je kan beginnen met bloeien in het leven.

Ik heb in die tijd iets ontdekt. Namelijk dat wij ons ontzettend druk maken maar dat al ons geluk uit onszelf komt. Ik heb geleerd dat onze fantastische menselijke fantasie de wereld vormt die wij zien en dat ego ons in de weg staat om het ideale pad te bewandelen. De shift van ego naar eenheid in bewustzijn zal uiteindelijk leiden tot een gouden tijdperk hier op aarde. Hiervan ben ik overtuigd. Als je dus de volgende keer een boos-kijkende agent tegenover je hebt realiseer je dan dat je niet met de mens te maken hebt maar met de rol die hij/zij speelt. De ego die fluistert en een pijnlichaam waar nog nooit aan gewerkt is. Snap dus dat alleen een vonk vanuit de persoon zelf kan leiden tot inzicht. Het enige wat jij als vrij mens kan doen is stralen en tonen aan de wereld hoe prachtig het is om bevrijd te zijn van de zelfgecreëerde gevangenis.

Een hoog IQ speelt niet eens een doorslaggevende rol in de vatbaarheid voor suggestie want ik zie hele intelligente mensen hele domme dingen doen en dat dan met droge ogen rechtvaardigen. Er moet dus sprake zijn van wijsheid. Een inzicht. Een shift van bewustzijn. Dit kan niet onder dwang maar wij kunnen wel een inspiratie zijn. Heb dus geduld en wees niet te snel in het veroordelen van mensen want mensen kunnen je op allerlei manieren verrassen en de persoon van wie je het minst verwacht kan soms het snelst tot diepe inzicht en transformatie komen omdat bij die personen die helemaal in de knoop zitten met zichzelf de noodzaak om het te zien veel groter is dan bij mensen waarbij het leven rustig doorkabbelt.

Pin It on Pinterest