Het dagboek van Melissa Kampers – 26, 27 en 28 november 2021

26, 27 en 28 november 2021

We lijken in de zoveelste herhaling te zitten van een slechte soap. De avond begon met de verzameling van demonstranten op de Turfmarkt in Den Haag voor een lawaaiprotest.

Dan natuurlijk op de achtergrond de persconferentie zelf waar ik persoonlijk niet meer naar kan kijken omdat ik mijn gezonde geest wil beschermen tegen de giftige woorden van Mark en Hugo en bovendien zien we bij de nabeschouwing van blckbx.tv genoeg voorbij komen om over te discussiëren.

Terwijl ik naar de herrie kijk en luister van de dappere strijders op de Turfmarkt in vies, koud en regenachtig weer komen de eerste berichten op social media binnen over mondkapjesplicht vanaf groep 6 voor kinderen op school. Ik kan alleen maar zeggen, ouders kom voor je kinderen op en pik het niet. Vorm een front van ouders en kom massaal in opstand tegen dit beleid en de scholen die dit handhaven. Als je nu nog je kinderen blootstelt aan deze mishandeling en je doet niets dan ben je geen knip voor de neus waard. 

Grapperhaus staat op de achtergrond te dreigen met avondklokken. Een volk bedreigen? Is dat niet aangifte waardig? Misschien een paar miljoen handtekeningen verzamelen? Als ze Willem Engel kunnen aangeven voor het oproepen tot knuffelen dan moet het opsluiten van ruim 17 miljoen mensen toch wat opleveren.

Verder is er een avond-lockdown afgekondigd. Alle niet-essentiële winkels moeten om 17:00 uur gesloten zijn. In de drukste maanden van het jaar ga je dus enorme drukte veroorzaken in de winkels omdat iedereen voor 17:00 uur zijn of haar inkopen gedaan moet hebben. Snap jij het nog? Ik wel namelijk. Het gaat niet om volksgezondheid, het gaat om compliance. Ze houden ons bezig met onzin-maatregelen terwijl onze vrijheden en grondrechten worden afgeschaft. 

Ondertussen word mijn verloofde op haar werk alweer bestookt met drang om zo’n schadelijk, niet medisch en niet werkend mondkapje te dragen. Iets wat zij niet doet en zij staat daarbij volkomen in haar recht om het niet te doen. Dat is niet weigeren maar een beroep doen op je fundamentele rechten. Het feit dat anderen hun rechten verkwanselen betekent niet dat wij dat ook zomaar opgeven. Iedereen is verantwoordelijk voor hun eigen vrijheid. Geef je het weg dan moet je niet achteraf komen klagen. 

Zelf draag ik al heel lang geen mondkapjes meer. Niet in de supermarkten hoewel ik ze wel steeds vaker ontwijk omdat er zo’n enorme negatieve pestsfeer hangt van gefrustreerde mondkapjesdragers. Ze laten mij met rust hoor want ik heb nog nooit een aanvaring gehad met iemand, zoiets hoor je ook voorbij komen, maar ik ben heel erg gevoelig op de energieën van anderen. Het komt bij mij echt binnen, ik had dat al als kind. De enige plekken waar ik heel even een mondkapje opdoe is als ik bij de tandarts of ziekenhuis moet zijn. Het dan op moeten zetten van zo’n ellendig ding voor een paar minuten heb ik dan liever versus de negativiteit die ontstaat in zo’n moment waar ik dan de hele dag ziek van ben. Ik accepteer zo’n voorwaarde alleen omdat het zeldzaam voorkomt want zodra je blijft toegeven dan ga je toch buigen voor deze druk. Ze maken dan misbruik van mijn wens om negativiteit uit de weg te gaan en daarom ben ik waakzaam. 

HET KLOPT NIET schreeuwt een mevrouw op de Turfmarkt. Nee dat klopt wel ja, dat het niet klopt. Wat wel klopt, is ons hart dus laat deze spreken in deze tijd. 

Wat kunnen we nog verwachten de komende weken? Ik ga uit van 2G-implementatie, coronapas op werk en totale lockdowns met avondklokken achter de hand. Dan als klap op de vuurpijl vaccinatieplicht. Zullen we het op 1 februari 2022 houden? Oostenrijk schijnt dat een mooie dag te vinden om de oorlog officieel aan alle ongevaccineerden te verklaren. 

Wees voorbereid op het ergste scenario dus zorg goed voor je lichaam en geest. Dit is een marathon en je kan dit heel lang volhouden, maar je moet wel op zoek gaan naar een goede balans dat werkt voor jezelf. Als je het even niet trekt, neem dan even afstand en doe iets waar je plezier uit kan halen. Het maakt niet uit wat dat is. 

Ik wil het ook even hebben over voorbereiding voor deze winter. Er komen steeds meer verontrustende signalen binnen van meerdere bronnen dat er problemen gaan ontstaan met zowel de supply-chain (aanlevering van goederen, inclusief voedsel en drinken) en uitval van stroom. Voor 2020 had ik daar laconiek op gereageerd, maar als ik zie wat we voor onze kiezen krijgen zeg ik, zorg dat je voldoende in huis hebt om zeker 4 weken te overbruggen. Als je in de gelegenheid bent misschien zelfs langer dan dat. 

Ik heb in ieder geval noodrantsoenen in huis, een waterfilter zodat je bewijs van spreken water uit de sloot kunt drinken, warme dekens (petroleum kouskachel als je het geld ervoor hebt) en wat contant geld. Pinnen gaat namelijk lastig als de automaten offline zijn. Verder heb ik zelf een accu met een zonnepaneel en een ingebouwde lamp zodat ik energie heb voor zowel licht als eventueel voor je telefoon mochten netwerken weer online komen.

Nogmaals, twee jaar geleden had ik mezelf voor gek verklaard, maar nu ben ik erg bezorgd. Ik zie dat teveel kwalijke zaken elkaar in een rap tempo opvolgen en er zijn mensen die ik als geloofwaardig en betrouwbaar beschouw die ook waarschuwen voor een grote Europese black-out. Als je kijkt naar alle ontwikkelingen dan lijkt mij een eerste kwartaal 2022 een moment om heel goed in de gaten te houden. 

De trein dendert door, maar toch groeit het verzet. Ik zie op globaal niveau de aantallen toenemen. Je ziet dat bij protesten waar geregeld honderdduizenden mensen op af komen en nog willen ze je ontmoedigen door te doen alsof je tot een marginale groep behoort die zomaar opzij gezet kan worden of waar overheen gewalst kan worden. Dit gaat niet gebeuren. Wij zijn met meer dan 6 miljoen in de wereld. Waar ze in het verleden mee weg konden komen gaat dit keer niet gebeuren, ook niet met alle moderne middelen die ze tot hun beschikking hebben.

De confrontatie komt eraan, de patstelling. Wij zullen nooit zwichten voor tirannie dus tirannie zal moeten buigen voor ons. Wees op je best wanneer dat moment aanbreekt want het beste staat ons nog te wachten, maar het vraagt van ons volledige toewijding, passie en liefde om het tot een goed eind te brengen. Het kan een lijdensweg zijn als je ervoor kiest om het slachtoffer te spelen of het kan een historische gebeurtenis zijn waar jij als pionier een bepaalde rol hebt gespeeld.

Pin It on Pinterest