Passie voor vissen

Als kind van 7-8 jaar oud maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen vissen. Dit groeide later uit tot een ware passie. Vooral het vissen op grote karper werd iets wat mij in de vroege, donkere en soms koude ochtenden het warme bedje liet verlaten om te vertrekken richting de waterkant.

Met mijn fietsje (toen nog samen met mijn pa) trotseerde ik weer en wind om die dikke joekels op de kant te krijgen. Niet geheel zonder succes kan ik je vertellen. Langzaam gaf de mysterieuze onderwaterwereld zijn geheimen prijs maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Het mysterie blijft lonken. Wat zwemt er toch allemaal nog meer rond in die donkere dieptes langs de lange kabels van waterplanten. Monsters wellicht, vissen zo groot als flatgebouwen en zoals ze alleen omschreven kunnen worden in de sterkste van sterke verhalen.

Nu, fast forward naar vandaag is deze passie weer hevig in mij ontwaakt. In de waanzinnigheid van een zieke wereld ben ik teruggekomen op het punt waar ik ben begonnen. Aan de waterkant waar de natuur mij troost en rust geeft. Dit gevoel en deze passie wil ik met jullie kunnen delen aan de hand van mijn verhalen, foto’s en video’s.

Pin It on Pinterest