From Russia with Love

Ik heb vandaag gehoord dat ze in Rusland enorme kortingen aanbieden aan de bevolking op bijvoorbeeld je vaste lasten van een hypotheek als je twee kinderen neemt waarvan er 1 na 2019 is geboren. We praten hier dan over aanzienlijke verlagingen van je vaste lasten.

Als je dit vergelijkt met de hysterica van twerkende links-extremisten in bijvoorbeeld Amerika dan zie je de enorme contrasten. Wat is nu giftiger? De samenleving in Amerika of hoe ze in Rusland momenteel omgaan met het leven in eigen land? Ik kan die vraag niet makkelijk meer beantwoorden. Mijn gevoel zegt dat we hier in het Westen volledig de weg kwijt zijn geraakt. Dat is 1 ding dat heel erg duidelijk is geworden de afgelopen 3 jaar.

Ik krijg ook de indruk dat Rusland het beter voor elkaar heeft dan wij. Ja, de prijzen stijgen door sancties en oorlog daar net zo goed als hier in Nederland en de rest van Europa, maar de overheid doet veel om zijn volk te helpen om zo goed als mogelijk door deze periode heen te kunnen komen.

Grote bedrijven zoals McDonald’s hebben zich teruggetrokken uit Rusland, maar tegelijkertijd wordt hun franchise gewoon overgenomen door een andere partij die zonder de M verder gaat als fastfoodketen. De tientallen duizenden Russen die anders hun baan zouden verliezen behouden nu hun baan en inkomen.

Dit hoor je niet wanneer ze in dit kabinet roepen om meer sancties die vooral ons schaden. Je krijgt ook niet te horen dat Rusland het hoofd weet te bieden aan alle sancties die op hen wordt losgelaten wanneer je hier de televisie aanzet voor het ‘nieuws’, of moet ik zeggen, de nieuwste propaganda.

Wat ik wil zeggen is dat ze hier in de media doen alsof Rusland op het punt staat om te verliezen, maar als ik kijk naar de feiten dan zijn vooral wij de grote verliezers in een oorlog die niet de onze is.

Ik steun Rusland NIET in hun aanvallen op Oekraïne, maar ik kan mij niet onttrekken aan de gedachte dat wij NIET aan de goede kant van de geschiedenis staan. Wij worden als volk meegesleurd een oorlog in waarbij wij voorgelogen worden en gemanipuleerd worden in het geloven dat wij vechten voor vrijheid en democratie, dat wij moeten lijden voor het grotere goed terwijl we zelf de grootste agressors en onderdrukkers zijn geworden. Met we bedoel ik dan niet het volk, maar de machten die het Westen regeren.

Ik voel me nog niet geroepen om naar Rusland te emigreren. Het land is verre van perfect, maar de trots op onze kleine landje, ons Nederland is door dit kabinet volledig kapot gemaakt. Wanneer een Russische overheid zich meer ontfermt over zijn eigen volk dan de Nederlandse overheid doet dan weet je dat er iets goed mis is hier.

Denk nou niet dat ze daar de boeren gaan onteigenen vanwege een stikstofprobleem. Nee, zij maken grote stappen naar toenemende soevereiniteit en het is nu Rusland die het meest profiteert van grotere onafhankelijkheid van het Westen. Ja, er is veel werk te verrichten daar als het gaat om vrijheden en mensenrechten, maar daar maken ze nu stappen die kunnen leiden tot verbetering en hier in Nederland maken ze grote stappen om onze vrijheden en rechten volledig af te schaffen.

Zijn wij straks de ‘vluchteling’ die aan de totalitaire macht van het Westen moeten zien te ontsnappen op zoek naar een land van vrijheid?

Pin It on Pinterest