De moraliteit van Vrijheid

Als wij onszelf als samenleving vrijheid ontzeggen dan hebben wij ook niet de macht meer om echt moreel te handelen.

Omdat alle morele daden niet de daden zijn die we moeten doen, maar daden die we vrij zijn om te doen.

Dus vrijheid is riskant maar ook noodzakelijk voor een moreel bestaan. Leer een kind met een mes omgaan en het kind kan je neersteken. Dit is het risico van vrijheid en dus het risico van het leven maar vrijheid geeft ons ook toegang tot het meest gelukkige in het leven en als wij heel gelukkig zijn met de vrijheid in ons leven en wat het ons kan geven dan zullen wij ook niet snel in de stemming zijn om iemand neer te steken.

Het is daarom van essentieel belang voor de gezondheid van onze samenleving dat vrijheid wordt nagestreefd omdat het ontnemen ervan zal resulteren in een totale verval van de samenleving. Tirannie kan het een tijd lang met dwang en angst bij elkaar houden maar de onvermijdelijke noodzaak voor steeds maar toenemende vrijheid zodat de mens werkelijk en op authentieke wijze kan ontplooien zal altijd een onstuitbare kracht blijven.

Een gelukkig en vrij volk zal de mensheid altijd veel meer opleveren dan een onderdrukt, angstig en verbitterd volk.

De sleutel voor vervulling en geluk in het leven is vrijheid en vrijheid is de beste keuze voor een welvarende, opbloeiende mensheid in de toekomst.

De overheden en Elite die nu denken met al hun plannen en maatregelen de wereld te kunnen controleren zijn volkomen misleid door een achterhaalde visie dat als je maar voldoende controleert in het leven dat je dan kan bepalen wat de uitkomst zal zijn. Dit verlangen naar macht is in werkelijkheid de ultieme machteloosheid.

De uitkomst die bepaal je namelijk niet. Je bent hier om van de reis te genieten en het leven te voeden met jouw liefde en geluk en dat kan alleen als je anderen ook de vrijheid geeft van keuze en bestaan. De vrijheid van eigen expressie. Het is juist dat risico van een onbekende uitkomst en de vrijheid om echte morele keuzes te maken dat ons een leven vol betekenis geeft.

Pin It on Pinterest